Ingredienser
4 Personer
Jordskoksalat
- 500 g jordskokker
- 2 forårsløg
- 2 æbler
- 2 spsk. olivenolie
- 3 spsk. frisk citronsaft
- salt og peber
Dampede porrer og laks
- 3 porrer
- 450 g laksefilet uden skind og ben
Persillesky
- kogevand fra porrerne
- 1 bundt persille
Tilbehør
- 1 kg kartofler
Del og print opskriften
Tilberedning
Jordskoksalat
Skrub jordskokkerne grundigt og skær dem i så tynde skiver som muligt. Skær forårsløget i tynde skiver, og skær æblerne i små tern. Bland jordskokker, løg og æble med olie og citronsaft. Smag salaten til med salt og peber.
Dampede porrer og laks
Skyl porrerne grundigt. Skær porrerne i stykker på 8 cm, og kom dem i en bredbundet gryde eller pande. Dæk halvt med vand og damp porrerne under låg i 8 minutter. Tag porrerne op af vandet med en hulske, læg dem i et fad og hold dem varme. Skær laksen i 4 stykker, krydr dem med salt og peber, og læg dem i kogevandet fra porrerne. Damp laksen under låg i ca. 8 minutter, tag den op, dryp den lidt af, og læg den oven på porrerne.
Persillesky
Skyl og pluk persillen. Blend persillen med kogevandet fra porre og laks, og smag skyen til med salt og peber.
Servér laksen med jordskoksalat, porrer, persillesky og kogte kartofler.
Frugt og grønt*
Ca. 363 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2642 KJKulhydrat
85 gFedt
21 gHeraf mættet fedt
4 g* pr. person, medmindre andet er angivet