Ingredienser
4 Personer
Bhindi salan
- 2 store løg
- 300 g okra (grøntsag)
- 2 tomater
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. chilipulver
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. garam masala
- 2 tsk. hel spidskommen
- ½ tsk. salt
Del og print opskriften
Tilberedning
Bhindi salan
Pil og skær løgene i både. Skær spids og stilk af okraene. Flæk dem, så de har halv længde. Skær tomaterne i store tern.
Varm olien på en slip let-pande og svits løgene i ca. 5 minutter. Tilsæt alle krydderierne og steg i 1 minut. Tilsæt okra og tomater, og vend dem godt med løgene. Lad retten stege ved middelhøj varme i ca. 15 minutter. Vend grønsagerne rundt indimellem. Smag til med salt.
FAKTA
Okra er en populær grønsag, som bruges i både det østasiatiske, tyrkiske, arabiske, pakistanske og afrikanske køkken. Okrafrugterne er grønne, kantede, lange bælge, der spidser til i enderne og kan minde om fingre. På engelsk kaldes den derfor ‘ladyfingers’. Tyrkerne kender den som ‘bamiyan’ og på persisk hedder den ‘bamiyeh’.
Smagen er let bitter, men ellers ret neutral. Okra kan fås friske hele året rundt hos de mange specialgrønthandlere.
Det er meget vigtigt, at man skyller okraen i koldt vand og duptørrer den, inden man skærer spidsen og stilken af. Hvis man først skærer okraen og derefter skyller den, vil de afskårne stykker blive fyldt med vand. Okraen smager bedst, når den koges færdig i sin egen saft.
Tip! Retten kan serveres med fuldkornsbasmatiris eller roti.
Frugt og grønt*
Ca. 150 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
350 KJKulhydrat
12 gFedt
4 gHeraf mættet fedt
1 g* pr. person, medmindre andet er angivet