Forside > Sundhed > Opskrifter > Bagt marineret laks med bagte peberfrugter og nudler med spidskål
Aftensmad

Bagt marineret laks med bagte peberfrugter og nudler med spidskål

Ingredienser

4 Personer

Bagte grønsager

  • 3 peberfrugter, rød, grøn og gul
  • 3 rødløg
  • 4 tsk. raps- eller olivenolie
  • ¼ tsk. groft salt

Marineret laks

  • 4 laksefileter, ca. 450 g
  • 2-3 spsk. ketjap manis
  • ¼ tsk. salt
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1 rød chili

Nudler med spidskål

  • 2 fed hvidløg
  • 2 limefrugter
  • 2 spsk. fiskesauce
  • ½ tsk. salt
  • 1 lille spidskål
  • 1 bundt koriander
  • 250 g fuldkornsnudler

Del og print opskriften

Tilberedning

Bagte grønsager
Skær peberfrugter og løg i tykke skiver. Vend dem med olie og salt, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag grønsagerne i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.

Marineret laks
Smør laksen med ketjap manis på alle sider. Drys med salt, sesamfrø og finthakket chili. Læg laksen mellem grønsagerne, og bag det hele i endnu 10 minutter.

Nudler med spidskål
Hak hvidløgene fint, pres limefrugterne, og bland begge dele med fiskesauce og salt. Snit spidskålen fint. Pluk korianderen. Kog nudlerne i en stor gryde letsaltet vand som angivet på emballagen. Lad dem dryppe af i en sigte, og kom spidskålen i den varme gryde. Vend spidskål, dressing, koriander og nudler sammen i gryden.

Servér laksen med nudler og bagte grønsager.

Tip! Ketjap manis er en indonesisk sojabaseret sauce, som er tykkere, sødere og lidt mere krydret end sojasauce. Du finder den på flaske på supermarkedernes hylder med asiatiske varer eller hos en asiatisk specialbutik. I stedet for ketjap manis kan du bruge østerssauce eller sojasauce.

Frugt og grønt*

Ca. 300 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2300 KJ
(550 kcal)

Kulhydrat

61 g

Fedt

21 g

Heraf mættet fedt

5 g

* pr. person, medmindre andet er angivet