Ingredienser
4 Personer
Bagte grønsager
- 3 peberfrugter, rød, grøn og gul
- 3 rødløg
- 4 tsk. raps- eller olivenolie
- ¼ tsk. groft salt
Marineret laks
- 4 laksefileter, ca. 450 g
- 2-3 spsk. ketjap manis
- ¼ tsk. salt
- 2 spsk. sesamfrø
- 1 rød chili
Nudler med spidskål
- 2 fed hvidløg
- 2 limefrugter
- 2 spsk. fiskesauce
- ½ tsk. salt
- 1 lille spidskål
- 1 bundt koriander
- 250 g fuldkornsnudler
Del og print opskriften
Tilberedning
Bagte grønsager
Skær peberfrugter og løg i tykke skiver. Vend dem med olie og salt, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag grønsagerne i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
Marineret laks
Smør laksen med ketjap manis på alle sider. Drys med salt, sesamfrø og finthakket chili. Læg laksen mellem grønsagerne, og bag det hele i endnu 10 minutter.
Nudler med spidskål
Hak hvidløgene fint, pres limefrugterne, og bland begge dele med fiskesauce og salt. Snit spidskålen fint. Pluk korianderen. Kog nudlerne i en stor gryde letsaltet vand som angivet på emballagen. Lad dem dryppe af i en sigte, og kom spidskålen i den varme gryde. Vend spidskål, dressing, koriander og nudler sammen i gryden.
Servér laksen med nudler og bagte grønsager.
Tip! Ketjap manis er en indonesisk sojabaseret sauce, som er tykkere, sødere og lidt mere krydret end sojasauce. Du finder den på flaske på supermarkedernes hylder med asiatiske varer eller hos en asiatisk specialbutik. I stedet for ketjap manis kan du bruge østerssauce eller sojasauce.
Frugt og grønt*
Ca. 300 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2300 KJKulhydrat
61 gFedt
21 gHeraf mættet fedt
5 g* pr. person, medmindre andet er angivet