Forside > Om os > Det støtter vi > Livet med en hjertesygdom

Livet med en hjertesygdom

Læs vores store og nationale patient- og pårørendeundersøgelse, der sætter fokus på livet med hjertesygdom og oplevelser i sundhedsvæsnet.

72-årige Poul Egon er én af de 524.000 danskere, der lever med hjertesygdom. Foto: Lars Andreasen.

Hjerteforeningen arbejder for at forbedre livskvaliteten for hjertepatienter og deres pårørende, og den landsdækkende undersøgelse ’Livet med en hjertesygdom’ er et vigtigt led i dette arbejde.

Undersøgelsen er gennemført i samarbejde med Hjertemedicinsk Forskningsenhed på Gentofte Hospital, og skal sikre et unikt og solidt vidensfundament for Hjerteforeningens fremtidige arbejde med at forbedre forholdene og livskvaliteten for personer med hjertesygdom og deres pårørende.

Undersøgelsen kan hjælpe med at pege på initiativer, som vil kunne bidrage til at give hjertepatienter og deres pårørende et bedre liv med hjertesygdommen. Samtidig giver undersøgelsen et rigtig godt datagrundlag, som Hjerteforeningen fremadrettet vil bruge i forskningsøjemed.

Undersøgelsen blev gennemført som en spørgeskemaundersøgelse, og sætter fokus på en lang række temaer og kortlægger både oplevelser i sundhedsvæsenet, samt psykiske, sociale og økonomiske udfordringer både blandt patienter og pårørende.

10.000 danskere inviteret

I alt blev 10.000 tilfældigt udvalgte personer inviteret til at deltage i projektet, enten via deres elektroniske postkasse eller brev. Deltagelse i undersøgelsen var naturligvis frivillig.

Hjerteforeningen modtog i alt 6.094 besvarelser fra hjertepatienter og pårørende.

Undersøgelsens resultater er offentliggjort efteråret 2021 i form af to rapporter om henholdsvis livet som hjertepatient og livet som pårørende til en hjertepatient.

Hjertet kalder på dig

1 ud af 5 dør af hjertesygdom. Derfor kalder hjertet på din støtte, så flere kan overleve. Din støtte sikrer midler til hjerteforskning og nye behandlingsformer.

Støt i dag og red liv

Untitled(Påkrævet)