Ingredienser

Svinemørbrad
  • 1 lille svinemørbrad
  • salt og peber
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 spsk olie
Salat
  • 2 søde kartofler
  • 1 spsk olie
  • 400 g grønkål, hvidkål eller savojkål
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk græskarkerner
  • 2 æbler
Sennepssauce
  • 1 dl yoghurt naturel 1½%
  • 1 spsk sød sennep
Tilbehør
  • 4 skiver groft brød, 200 g

Tilberedning

Mørbrad:
Tænd ovnen på 200 grader. Afpuds mørbraden og krydr den med salt, peber og rosmarin. Varm olien på en pande og brun mørbraden godt på alle sider. Læg mørbraden i et ovnfast fad og steg den i ovnen i ca. 20 minutter.

Salat:
Skræl de søde kartofler og skær dem i tern. Vend kartoflerne med olie og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre.

Snit kålen meget fint. Kom kålen i en skål og drys den med salt og sukker. Rist græskarkernerne på en tør pande til de giver lyd. Skær æblerne i både. Vend kålen med de ovnbagte søde kartofler, æbler og græskarkernerne.

Sennepscreme:
Rør yoghurt naturel med sød sennep og smag den til med salt og peber. Dryp sennepscreme over salaten.

Skær mørbraden i skiver og servér skiverne sammen med salat og sennepscreme. Spis groft brød til.

Frugt og grønt pr. person

159 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2294 kJ (546 kcal). Kulhydrat 64 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 38, 2011