Ingredienser

Bagt græskar
  • 1 Hokkaido græskar eller butternut squash
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt
Sojadampet kylling
  • 4 kyllingefileter ca. 450 g
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • ¾ dl sojasauce
Marinerede nudler
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 rødløg
  • 1 rød chilli
  • 1 citron
  • 250 fuldkornsnudler

Tilberedning

Bagt græskar
Skrælgræskarret, og fjern kernerne. Skær græskarret i tykke skiver, vend dem medolie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag græskarret i ovnen ved200 grader i ca. 30 minutter, til det er helt mørt. Tag halvdelen fra – de mestureelle stykker – og blend dem til en tyk mos. Spæd eventuelt med lidt vand.Smag til med salt. Krydr resten af græskarrene med salt.

Sojadampet kylling
Brunkyllingekødet godt på begge sider i olien på en pande. Hak hvidløg og ingefærfint, kom det på panden, og vend kyllingen godt i det. Tilsæt sojasauce, og ladkyllingen simre 4 minutter på hver side, men vend dem i sojasaucen flere gangeundervejs.

Marinerede nudler
Skærpeberfrugt i små tern, og hak løget. Flæk chilien, fjern frøstand og frø, oghak den fint. Bland peberfrugt, løg og chili med citronsaft. Kog nudlerne somangivet på emballagen, og lad dem dryppe af i en sigte. Kom dem i en skål ogdrys peberfrugtmarinaden over.

Servér kyllingen med græskarmos,bagte græskar og nudler. 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 325 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2100 kJ (500 kcal) Kulhydrat 58 g Fedt 16 g, heraf mættet fedt 3 g

Ude og hjemme, nr. 42 2014