Ingredienser

Fyld/sauce
  • 2 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 400 g oksekød
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 700 g mosede tomater (1 flaske)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 70 g parmesan
  • 400 g hytteost
Lasagne
  • 250 g fuldkornslasagneplader
Tilbehør
  • 1 salathoved
  • 2 spsk. balsamico eller citronsaft

Tilberedning

Fyld/sauce
Hak løgene, og svits dem i olien på en stor pande. Tilsæt kødet, og brun det med i et par minutter. Skær squash og auberginer i tern eller tynde skiver, og steg dem med løg og kød, til de bruner let. Tilsæt tomater, presset hvidløg og oregano, og kog saucen op. Smag til med salt og peber. Riv parmesanen fint og rør med hytteosten.

Lasagne
Læg lasagneplader i lag med grønsags- og kødfyld og hytteosten. Gem lidt af begge dele og bred ud på toppen. Bag lasagnen under stanniol i 35 minutter ved 180 grader. Fjern stanniolen, og bag lasganen endnu ca. 15 minutter, til den er lysebrun på toppen og lasagnepladerne møre.

Skyl og tør salaten, bryd den i stykker, og vend dem med balsamico eller citronsaft og lidt salt og peber. Servér lasagnen med salat.

TIP
I stedet for en flaske mosede tomater kan du bruge 2 dåser hakkede tomater.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 400 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2700 kJ (650 kcal). Kulhydrat 69 g. Fedt 22 g, heraf mættet fedt 7 g

UH1616