Ingredienser

  • 100 g tørrede frugter fx figner, svesker, rosiner og dadler
  • 1 dl mørk rom
  • 25 g hasselnødder
  • 175 g hvid hvede (fuldkornsmel)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt nellike
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 100 g brun farin
  • 2 æg
  • ½ dl appelsinsaft
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • 50 g lys sirup
  • 50 g blanding af sukat og pomerans
  • reven skal af 1 appelsinskal
  • lidt sigtet flormelis til pynt

Tilberedning

14 personer (60 gram pr. person)

Hak de tørrede frugter fint, og læg dem i en skål. Hæld rom over, og lad frugterne trække minimum 1 time – gerne længere tid.

Tænd oven på 160 grader.

Hak nødderne fint.

Bland fuldkornshvedemel med bagepulver og krydderier.

Rør brun farin og æg sammen og tilsæt der­næst hvedemel med bagepulver og krydde­rier, nødder, appelsinsaft, olie og sirup. Rør til en ensartet dej og tilsæt sukat, pomerans, tørrede frugter i rom og appelsinskal.

Hæld dejen i en smurt kageform ca. 1 liter eller i en springform, ca. 22 cm.

Bag kagen i midten af ovnen i ca. 45 minutter. Mærk efter med en kødnål om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Tag kagen ud og afkøl den, før den drys­ses med sigtet flormelis.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

750 kJ/175 kcal. Kulhydrat 25 g. Fedt 4 g, mættet fedt 0,5 g

HJERTELIV0418