Ingredienser

Blåbærmåne
  • 3 æg
  • 200 g flormelis
  • reven skal og saft af 1 ubehandlet citron
  • 2 spsk. hasselnøddeolie
  • 150 g blåbær
  • 180 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 dl mælk
Glasur
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk. revet skal af en ubehandlet citron
  • 1 spsk. citronsaft

Tilberedning

2 måner, 12 stk. i alt

Blåbærmåne
Pisk æggene hvide og skummende med flormelis og citronskal. Pisk olien i æggemassen. Skyl blåbærrene, og tril dem forsigtigt i hvedemelet. Tag blåbærrene op.

Sigt hvedemel og bagepulver sammen, og vend det i æggemassen sammen med mælk og blåbær.

Kom dejen i en smurt springform ca. 24 cm diameter. Bag kagen ved 180 grader i ca. 20 minutter. Stik midt i kagen med en strikkepind eller tændstik. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Lad kagen afkøle.

Glasur
Rør ingredienserne til glasuren sammen, og fordel den på kagen. Skær kagen midt over, så der kommer to halvmåner ud af hver. Hver kage rækker til 6 personer.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

900 kJ (210 kcal). Kulhydrat 39 g. Fedt 5 g, heraf mættet fedt 1 g

UH316