Ingredienser

Hummus
  • 1 dåse kikærter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. ristet spidskommen
  • 1 spsk. tahin
  • Reven skal og saft af 1 ubehandlet citron
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt
Agurkesalsa
  • 1 agurk
  • ½ chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt Koriander
  • 4 Fuldkornspitabrød
  • 1 Hjertesalat

Tilberedning

Skyl og afdryp kikærterne og kom dem i en blender eller foodprocessor sammen med presset hvidløg, spidskommen, tahin, og reven skal og saft af citron. Kør og spæd til med 1 dl vand lidt ad gangen indtil hummus har en blød lind konsistens. Smag til med olivenolie og salt.

Skær agurk i små tern. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Vend agurk med chili, presset hvidløg og hakket koriander.

Fordel hummus, agurkesalsa og sprøde salatblade i lune pitabrød.

Frugt og grønt pr. person

120 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1500 kJ / 350 kcal. Kulhydrat 53 g, Fedt 8 g, heraf 2 g mættet fedt

LK2020-27