Ingredienser

  • 200 g lasagneplader
  • 2 dåser hakkede, flåede tomater
  • 2 stk mellemstore løg
  • 2 store grøn peberfrugt
  • 250 g champignon
  • 3 store fed hvidløg
  • 200 g hytteost
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 spsk frisk merian eller 2 tsk tørret
  • 2 spsk hakket basilikum eller 2 tsk tørret
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk peber
Gratinering
  • 100 g revet ost, højst 18 gram fedt pr. 100 g/30+

Tilberedning

Hak løg og peberfrugter fint og skær champignonerne i skiver. Løg og peberfrugter svitses i olien i en gryde. De hakkede, flåede tomater og champignonger fyldes i gryden. Kog over middelstærk varme til fyldet bliver tykkere, ca. 10-15 minutter. Hytteost, hakket hvidløg, frisk, hakket eller tørret merian, basilikum, salt og peber tilsættes. Et ovnfast fad smøres med olie. Lasagneplader og fyld lægges lagvis. Start med plader og slut med fyld.

Sæt lasagnen i køleskab og lad den trække mindst ½ time, gerne mere. Indstil ovnen på 200 grader. Drys osten over lasagnen og bag den ca. 30 minutter på ovnens midterste rille.

TIP
Der kan tilsættes 300 g skinketern.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1709 kJ (406,8 kcal). Kulhydrat 56,3 g. Fedt 10,2 g heraf mættet fedt 3,6 g