Ingredienser

Grillet mørbrad
  • 1 stor afpudset svinemørbrad ca. 400 g
  • ½ g flagesalt
  • peber
  • 2 tsk tørret rosmarin
Salat med sommerbær
  • 600 g nye, små kartofler
  • 2 hjertesalat
  • 100 g babysalat
  • ½ blomkål
  • 500 g sommerbær fx jordbær, hindbær og blåbær
  • 200 g friskbælgede ærter
  • 1 lille bundt dild
Purløgscreme
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 lille bundt purløg
  • ½ tsk flagesalt
  • peber

Tilberedning

Grillet mørbrad
Krydr mørbraden med salt, peber og rosmarin. Brun mørbraden på grillen, og læg den derefter på indirekte varme og luk låget. Grill mørbraden i ca. 10 minutter – vend den undervejs. Mærkes den meget blød, skal den have lidt længere tid. Tag mørbraden af varmen, og lad den hvile ca. 10 minutter, inden den skæres i skiver.

Salat med sommerbær
Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne, inden de skæres i skiver.
Skyl salat og spinat, og slyng dem tørre. Del blomkål i helt små buketter.
Skyl og nip bærrene. Halvér dem.

Purløgscreme
Rør yoghurt med mayonnaise og hakket purløg og smag til med salt og peber.

Vend salater med kartofler, blomkål, bær og ærter. Fordel kødet i salaten, og dryp dressingen over inden servering. Top med dild.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1600 kJ (380 kcal). Kulhydrat 46 g. Fedt 10 g, heraf mættet fedt 3 g 1600 kJ (380 kcal)

Ude og Hjemme, uge 28, 2016