Ingredienser
Chili sin carne- 150 g tørrede bønner
- 1 chili
- 1 løg
- 3 stilke blegselleri
- 1 rød peberfrugt
- 250 g tomater
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk oregano
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk tomatpuré
- salt og peber
- 1 lille rødløg
- 1 grøn peberfrugt
- ½ agurk
- 1 bundt koriander
- 1 dl syrnet fløde 9%
- 4 tykke skiver groft brød, 300 g
Tilberedning
Chili sin carne
Sæt bønnerne i blød i rigeligt koldt vand i 10-12 timer.
Kassér iblødsætningsvandet og kog bønnerne i rigeligt, letsaltet vand i ca. 45 minutter. Dræn bønnerne i et dørslag eller i en sigte.
Flæk chilien på langs. Fjern frøene og hak chilien fint. Hak løget. Snit selleri og peberfrugt og skær tomaterne i både.
Varm olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg og selleri, uden at det tager farve. Tilsæt peberfrugt, tomater, oregano og spidskommen og vend det hele godt rundt. Kom hakkede tomater og tomatpuré i gryden og lad grøntsagerne simre i 5 minutter uden låg. Tilsæt bønnerne og lad det hele simre i ca. 10 minutter uden låg.
Smag chilien til med salt, peber og eventuelt mere chili.
Hak løget fint. Skær peberfrugten i små tern og agurken i skiver.
Servér chilien med løg, peberfrugt, agurk, hakket koriander, syrnet fløde og brød.
TIP
De tørrede bønner kan erstattes af 1 dåse afdryppede bønner.
Frugt og grønt pr. person
509 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1892 kJ ( 451 kcal). Kulhydrat 85 g. fedt 9 g, heraf mættet fedt 2 g
Ude og Hjemme, uge 9, 2012