Forside > Sundhed > Opskrifter > Torskelasagne med spinat og friske tomater
Aftensmad

Torskelasagne med spinat og friske tomater

Ingredienser

4 Personer

Torskelasagne med spinat og friske tomater

  • 600 g torskefilet
  • 6 tomater
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g frisk spinat
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 200 g fuldkorns lasagneplader

Bechamelsauce

  • 5 dl skummetmælk
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 1 tsk. stødt muskatnød
  • Salt og peber
  • 100 g revet mozzarella ost 30+

Tilbehør

  • 1 salathoved
  • 2 peberfrugter
  • 1 spsk. balsamicoeddike

Del og print opskriften

Tilberedning

Torskelasagne med spinat og friske tomater
Skær fisken i mundrette stykker. Skær tomaterne i skiver. Hak løg og hvidløg fint. Rens og skyl spinaten. Slyng den tør.

Varm olien i en gryde, og brun løg med hvidløg i et par minutter. Tilsæt spinat, og lad den falde sammen. Krydr med salt og peber.

Bechamelsauce
Rør 1 dl af mælken med majsstivelsen til en jævning. Varm resten af mælken i en gryde, og rør jævningen i. Kog saucen op under omrøring, smag den til med muskatnød, salt og peber, og smelt halvdelen af osten i saucen. Tag gryden af varmen.

Fordel lasagneplader, spinat, torsk, tomater og bechamelsauce lagvis i 4 smurte forme. Slut med et lag sauce og tomater, og drys resten af mozzarellaosten over. Krydr med salt og peber.

Bag lasagnerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er gyldne på overfladen.

Tilbehør
Skyl salaten, og slyng den tør. Snit peberfrugterne. Vend salat med peberfrugter og balsamicoeddike.

Servér lasagnen med salat

Frugt og grønt*

Ca. 225 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2300 KJ
(550 kcal)

Kulhydrat

60 g

Fedt

12 g

Heraf mættet fedt

4 g

* pr. person, medmindre andet er angivet