Ingredienser
4 Personer
Torskelasagne med spinat og friske tomater
- 600 g torskefilet
- 6 tomater
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 300 g frisk spinat
- 1 spsk. olivenolie
- salt og peber
- 200 g fuldkorns lasagneplader
Bechamelsauce
- 5 dl skummetmælk
- 2 spsk. majsstivelse
- 1 tsk. stødt muskatnød
- Salt og peber
- 100 g revet mozzarella ost 30+
Tilbehør
- 1 salathoved
- 2 peberfrugter
- 1 spsk. balsamicoeddike
Del og print opskriften
Tilberedning
Torskelasagne med spinat og friske tomater
Skær fisken i mundrette stykker. Skær tomaterne i skiver. Hak løg og hvidløg fint. Rens og skyl spinaten. Slyng den tør.
Varm olien i en gryde, og brun løg med hvidløg i et par minutter. Tilsæt spinat, og lad den falde sammen. Krydr med salt og peber.
Bechamelsauce
Rør 1 dl af mælken med majsstivelsen til en jævning. Varm resten af mælken i en gryde, og rør jævningen i. Kog saucen op under omrøring, smag den til med muskatnød, salt og peber, og smelt halvdelen af osten i saucen. Tag gryden af varmen.
Fordel lasagneplader, spinat, torsk, tomater og bechamelsauce lagvis i 4 smurte forme. Slut med et lag sauce og tomater, og drys resten af mozzarellaosten over. Krydr med salt og peber.
Bag lasagnerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er gyldne på overfladen.
Tilbehør
Skyl salaten, og slyng den tør. Snit peberfrugterne. Vend salat med peberfrugter og balsamicoeddike.
Servér lasagnen med salat
Frugt og grønt*
Ca. 225 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2300 KJKulhydrat
60 gFedt
12 gHeraf mættet fedt
4 g* pr. person, medmindre andet er angivet