Ingredienser
4 Personer
Svinekæber i øl
- i øl
- 2 løg
- 4 gulerødder
- ½ knoldselleri
- ca. 700 g afpudsede svinekæber
- 2 spsk. hvedemel
- 50 g bacon i tern
- 2 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 øl 33 cl, fx Brown Ale eller anden mørk øl
- 2 dl bouillon
- 3 kviste rosmarin
- 2 laurbærblade
- 50 g boghvede
- 2 æbler
- ½ tsk. flagesalt
- peber
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 50 g grønkål
Tilbehør
- 4 skiver fuldkornshvedebrød, 200 g
Del og print opskriften
Tilberedning
Hak løgene. Skræl gulerødder og knoldselleri og skær i små tern. Vend svinekæberne i hvedemel. Steg baconen sprød i en stegegryde, og læg den til afdrypning på et stykke fedtsugende papir.
Varm halvdelen af olien i gryden, og svits løg, presset hvidløg, gulerødder og selleri. Tag grønsagerne op. Hæld resten af olien i gryden, og brun kødet. Kom bacon og grønsager tilbage i gryden, og hæld øl og bouillon ved. Tilsæt rosmarinkviste og laurbærblade, og lad kødet simre ved svag varme under låg i ca. 1½ time.
Rist boghveden sprød og gylden på en tør pande. Skær æblerne i både. Fjern kernehus, og skær æblerne i skiver. Vend æblerne forsigtigt i retten og smag til med salt, peber og eventuelt lidt balsamicoeddike.
Servér retten på kålblade med drys af ristet boghvede og med groft brød til.
Frugt og grønt*
Ca. 250 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2700 KJKulhydrat
69 gFedt
21 gHeraf mættet fedt
6 g* pr. person, medmindre andet er angivet