Forside > Sundhed > Opskrifter > Ristet blomkål med sorte ris, abrikoser og mandler
Aftensmad

Ristet blomkål med sorte ris, abrikoser og mandler

Ingredienser

4 Personer

  • 200 g sorte fuldkornsris (kan erstattes af andre fuldkornsris)
  • 1 stort blomkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. stødt koriander
  • ½ tsk. salt
  • 75 g tørrede abrokoser
  • 1 bundt koriander
  • 20 g mandler
  • Del og print opskriften

    Tilberedning

    Skyl risene, og kog dem som angivet på emballagen. Afdryp risene.

    Del blomkål i mindre buketter. Vend blomkålsbuketterne med olie, krydderier og salt, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.

    Bag blomkålen i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter. Vend dem undervejs.

    Vend blomkål med ris, hakkede abrikoser, hakket koriander og mandler.

    Tip! I stedet for tørrede abrikoser kan du bruge rosiner. Og er du ikke vild med koriander, så brug persille i stedet.

    Frugt og grønt*

    Ca. 190 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    1421 KJ
    (338 kcal)

    Kulhydrat

    61 g

    Fedt

    8 g

    Heraf mættet fedt

    1 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet