Forside > Sundhed > Opskrifter > Rispilaf med oksekød og raita
Aftensmad

Rispilaf med oksekød og raita

Ingredienser

4 Personer

Ris pilaf med oksekød

  • 4 dl brune basmatiris
  • 2 løg
  • 200 g hvidkål
  • 1 stor rød peberfrugt
  • 1 squash
  • 300 g grønne bønner
  • 250 g cherrytomater
  • 400 g hakket oksekød, højst 10% fedt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. garam masala
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. salt
  • 1 bundt persille eller koriander

Raita

  • 3 dl letmælks- eller skummetmælksyoghurt
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • ¼ tsk. salt

Tilbehør

  • ca. 1 dl mangochutney
  • ½ citron i både

Del og print opskriften

Tilberedning

Ris pilaf
Kog risene som angivet på emballagen. Hak løgene groft. Skær kål, peberfrugt og squash i små tern, ca. 1×1 cm. Skær bønnerne i stykker på 2 cm. Halvér tomaterne. Svits kødet i olien på en stor pande, til det bruner. Tilsæt alle grønsager undtagen tomater og svits dem med kødet i ca. 10 minutter under omrøring. Tilsæt tomater, fintrevet ingefær og hvidløg, garam masala, karry og salt. Drys med hakket persille eller koriander.

Raita
Rør yoghurten med spidskommen og salt.

Servér pilaffen med raita, mangochutney og citronbåde.

Tip! Brug gerne en rest ris til denne ret. Du kan bruge alle andre slags grønsager, denne ret er en rigtig tøm køleskabet ret.

Frugt og grønt*

Ca. 405 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

3256 KJ
(775 kcal)

Kulhydrat

119 g

Fedt

19 g

Heraf mættet fedt

2 g

* pr. person, medmindre andet er angivet