Ingredienser
4 Personer
Saltlage
- 2 liter vand
- 100 g salt
- 1 spsk. Sukker
Let sprængt kalvebryst
- 2 laurbærblade
- 1 kvist timian
- 1 dusk persille
- 1 tsk. sorte peberkorn
Peberrodssauce
- 3 spsk. hvidvinseddike
- 2 spsk. sukker
- 3 dl kogelage fra kødet
- 2 dl letmælk
- 1 spsk. Majsstivelse
- lidt koldt vand
- peber
- ca. 1 spsk. friskrevet peberrod
Tilbehør
- 800 g kartofler
- 500 g broccoli
- 300 g grønne bønner
- eventuelt lidt purløg til pynt
Del og print opskriften
Tilberedning
Saltlage
Kom vand, salt og sukker i en gryde og kog det op til salt og sukker er opløst. Afkøl lagen. Læg kalvebrystet i lagen under pres, så kødet er dækket af lagen. Stil kødet i køleskabet 1-2 døgn.
Let sprængt kalvebryst
Skyl kødet godt under koldt vand.
Kom kød, krydderurter og krydderier i en gryde og kom vand ved, så det lige dækker. Sæt kødet over ved jævn varme, skum af og skru ned for blusset. Lad kødet simre ved svag varme i ca. 1½-2 timer til kødet er mørt.
Peberrodssauce
Kom eddike og sukker i en gryde og kog det op. Tilsæt kogelage og mælk. Rør majsstivelse med lidt koldt vand til en jævning. Rør jævningen i saucen mens den koger. Smag saucen til med peber og kog den igennem i ca. 5 minutter. Tilsæt peberrod efter behag.
Skær halvdelen af kødet i skiver og servér det med kogte kartofler, dampet broccoli, dampede grønne bønner og peberrodssauce. Pynt eventuelt med klippet purløg.
Tip! Servér resten af kødet koldt med en peberrodscreme til: Rør 2 dl syrnet fløde 9 % med 1 tsk. sennep og 1 spsk. fedtreduceret mayonnaise. Tilsæt friskrevet peberrod efter smag. Smag cremen til med salt og peber.
Frugt og grønt*
Ca. 175 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
1900 KJKulhydrat
50 gFedt
9 gHeraf mættet fedt
4 g* pr. person, medmindre andet er angivet