Ingredienser
4 Personer
Kyllingespyd
- 500 g kyllingefilet
 - 1 tsk. oregano
 - 1 tsk. tørret dild
 - ½ tsk. salt
 - 1 spsk. olivenolie
 - saft af 1 citron
 
Sommerslaw
- 1 lille spidskål
 - ½ tsk. salt
 - 1 tsk. sukker
 - 1 fennikel
 - 1 håndfuld løvstikke
 - 2 dl yoghurt naturel, 1,5 %
 - 1 spsk. mayonnaise, fedtreduceret
 - 1 fed hvidløg
 - peber
 
Grillede majs
- 4 majskolber
 
Stegte kartofler
- 800 g kogte kartofler
 
Del og print opskriften
Tilberedning
Kyllingespyd
Skær kødet i strimler og kom det i en frysepose sammen med krydderier, salt, olivenolie og citronsaft. Bind en knude på posen, og gnub marinaden godt ind i kødet. Lad kødet marinere i ca. 1 time.
Sæt kødet på spyd, og grill i dem ca. 4-5 minutter. Vend spyddene undervejs.
Sommerslaw
Fjern de yderste blade og stokken af spidskålen. Snit spidskålen meget fint. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt. Lad kålen hvile i ca. 30 minutter.
Skær top og bund af fenniklen, og skær den i ultratynde skiver. Hak løvstikken. Rør yoghurt med mayonnaise, presset hvidløg og løvstikke. Vend spidskål med fennikel, og dryp dressingen over. Krydr med peber.
Grillede majs
Grill majsene med blade i ca. 15 minutter, til de er godt mørke. Fjern bladene, og halvér majsene.
Stegte kartofler
Pak kartoflerne ind i folie, og grill dem i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
Servér kyllingespyddene med sommerslaw, grillede majs og stegte kartofler.
Frugt og grønt*
Ca. 230 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2200 KJKulhydrat
60 gFedt
16 gHeraf mættet fedt
3 g* pr. person, medmindre andet er angivet