Ingredienser
4 Personer
Kikærtebøffer
- 1 dåse kikærter, 240 g
- 20 g hørfrø
- ½ dl vand
- 1 løg
- 250 g søde kartofler
- 1 tsk. stødt spidskommen
- ½ tsk. salt
- peber
- 60 g hvid fuldkornshvedemel
- 1 lille bundt bredbladet persille – gem evt. lidt til pynt
Sprød spidskål
- 1 spidskål
- ½ tsk. sukker
- ½ tsk. salt
- 2 æbler
Yoghurtdressing med hvidløg
- 1 dl yoghurt naturel 1½ %
- 1 fed presset hvidløg
- ½ tsk. salt
- peber
Tilbehør
- 200 g fuldkornsbrød
Del og print opskriften
Tilberedning
8 stk.
Kikærtebøffer
Afdryp kikærterne.
Rør hørfrøene sammen med vandet, og lad det trække i 10 minutter og blive en til en tyk og geléagtig konsistens. Hak løget groft, skræl de søde kartofler og riv dem groft.
Kom halvdelen af kikærterne i en foodprocessor sammen med groft hakket løg, hørfrøblandingen, spidskommen, salt og peber, og blend det til en jævn og cremet konsistens.
Kom blandingen i en skål, og vend det sammen med resten af kikærterne, groft revet sød kartoffel, mel og finthakket persille. Lad farsen stå og samle sig i 20-30 minutter.
Er din fars meget våd og usammenhængende, skal du tilsætte mere mel.
Tænd ovnen på 200 grader. Form farsen til 8 bøffer, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kikærtebøfferne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne.
Sprød spidskål
Snit kålen og kram med sukker og salt. Skær æblet i tynde både og vend med kål.
Yoghurtdressing med hvidløg
Bland ingredienserne og smag til med peber.
Anret kålen i 4 skåle og servér til kikærtebøffer med yoghurtdressing og groft brød.
Frugt og grønt*
Ca. 210 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
800 KJKulhydrat
29 gFedt
3 gHeraf mættet fedt
1 g* pr. person, medmindre andet er angivet