Forside > Sundhed > Opskrifter > Hvid fisk med fuldkornsspaghetti, ovnbagte rødder og romescosauce
Aftensmad Hjerteliv 2023 3

Hvid fisk med fuldkornsspaghetti, ovnbagte rødder og romescosauce

* OBS: Denne ret indeholder en ingrediens fra denne opskrift: romescosauce

Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Skræl rodfrugterne, og skær dem i mundrette stykker. Vend med olivenolie og fordel på en bageplade med bagepapir. Krydr med oregano, salt og peber. Bag rødderne i ovnen i ca. 20 min.

Skyl spinaten, og slyng den tør. Vend spinat med rødder. Skær et lille snit midt på fiskefileten, og fold fisken sammen, så den får lidt højde. Kom fisken i et ovnfast fad med bagepapir og dryp citronsaft over. Krydr med salt og peber. Kom fadet i ovnen, 10 min. før rødderne er færdige. Deler fisken sig i flager, når du trykker let på den med en finger, er den færdig.

Kog pastaen som angivet på emballagen og afdryp. Vend med romescosauce og dernæst med rodfrugter og spinat. Anret og servér med fisk.

Ingredienser

2 Personer

  • 500 g rodfrugter, fx rødbede, jordskokker, pastinakker og gulerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. oregano
  • ½ tsk. salt
  • Peber
  • 100 g babyspinat
  • 300 g hvid fisk i fileter uden skind og ben
  • Citronsaft fra ½ citron
  • Salt
  • Peber
  • 150 g fuldkornsspaghetti eller anden fuldkornspasta
  • ¼ portion romescosauce*
  • Del og print opskriften

    Frugt og grønt*

    Ca. 275 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet

    Energifordeling*

    2500 KJ
    (600 kcal)

    Kulhydrat

    66 g

    Protein

    42 g

    Fedt

    15 g

    Heraf mættet fedt

    2 g

    * pr. person, medmindre andet er angivet