Forside > Sundhed > Opskrifter > Hverdagskylling med kartofler og grønt
Aftensmad Blodtryk

Hverdagskylling med kartofler og grønt

Ingredienser

2 Personer

Kylling i fad

  • 4 kyllingelår
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g gulerødder
  • 250 g jordskokker
  • 250 g kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 2 kviste frisk timian
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber

Yoghurtdressing

  • 1 fed hvidløg
  • 3 kviste krydderurter fx persille, purløg eller koriander
  • 1 dl yoghurt naturel 0,1 %
  • 1 spsk. dijonsennep

Del og print opskriften

Kylling i fad

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Udben evt. kyllingelårene – det er ikke strengt nødvendigt. Pil løget og skær i tynde både. Pres hvidløg. Skræl gulerødder, skur jordskokker og kartofler og skær i mundrette stykker. Kom kartofler, grøntsager og kylling i et ovnfast fad og vend med olivenolie. Krydr med krydderurter, og hæld bouillon i fadet. Krydr med lidt flagesalt og peber.
Stil fadet i ovnen og steg i ca. 40 min., indtil kylling og grøntsager er møre. Vend forsigtigt i det undervejs.

Yoghurtdressing

Pres hvidløget, skyl og hak krydderurterne. Rør yoghurt med sennep, hvidløg og urter.

Servering

Servér kylling, kartofler og grønt i fad med dryp af yoghurtdressingen. Krydr med peber.

Energifordeling*

2000 KJ
(500 kcal)

Kulhydrat

55 g

Protein

29 g

Fedt

15 g

Heraf mættet fedt

2.5 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Frugt og grønt*

Ca. 275 g

* pr. person, medmindre andet er angivet