Ingredienser
2 Personer
Kylling i fad
- 4 kyllingelår
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 250 g gulerødder
- 250 g jordskokker
- 250 g kartofler
- 1 spsk. olivenolie
- 2 kviste frisk rosmarin
- 2 kviste frisk timian
- 2 dl grøntsagsbouillon
- ½ tsk. flagesalt
- Peber
Yoghurtdressing
- 1 fed hvidløg
- 3 kviste krydderurter fx persille, purløg eller koriander
- 1 dl yoghurt naturel 0,1 %
- 1 spsk. dijonsennep
Del og print opskriften
Kylling i fad
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Udben evt. kyllingelårene – det er ikke strengt nødvendigt. Pil løget og skær i tynde både. Pres hvidløg. Skræl gulerødder, skur jordskokker og kartofler og skær i mundrette stykker. Kom kartofler, grøntsager og kylling i et ovnfast fad og vend med olivenolie. Krydr med krydderurter, og hæld bouillon i fadet. Krydr med lidt flagesalt og peber.
Stil fadet i ovnen og steg i ca. 40 min., indtil kylling og grøntsager er møre. Vend forsigtigt i det undervejs.
Yoghurtdressing
Pres hvidløget, skyl og hak krydderurterne. Rør yoghurt med sennep, hvidløg og urter.
Servering
Servér kylling, kartofler og grønt i fad med dryp af yoghurtdressingen. Krydr med peber.
Energifordeling*
2000 KJKulhydrat
55 gProtein
29 gFedt
15 gHeraf mættet fedt
2.5 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Frugt og grønt*
Ca. 275 g* pr. person, medmindre andet er angivet