Ingredienser
2 Personer
Kylling i fad
- 4 kyllingelår
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 250 g gulerødder
- 250 g jordskokker
- 250 g kartofler
- 1 spsk. olivenolie
- 2 kviste frisk rosmarin
- 2 kviste frisk timian
- 2 dl grøntsagsbouillon
- ½ tsk. flagesalt
- Peber
Yoghurtdressing
- 1 fed hvidløg
- 3 kviste krydderurter fx persille, purløg eller koriander
- 1 dl yoghurt naturel 0,1 %
- 1 spsk. dijonsennep
Del og print opskriften
Kylling i fad er en nem og velsmagende hverdagsret. Med grove grøntsager og en yoghurtdip som tilbehør kan du med god samvittighed byde gæster på en klassisk middagsret med et hjertesundt twist.
Retten er desuden velegnet til dig, der gerne vil sænke dit blodtryk og spise mindre salt. Rosmarin, hvidløg og timian giver kyllingen en skøn smag, hvor du kan nøjes med mindre salt. Kyllingelår med grove grøntsager tilsat dip af magert mejeriprodukt er et lækkert bud på et aftensmåltid. Hurtig og nem at lave.
Kylling i fad
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Udben evt. kyllingelårene – det er ikke strengt nødvendigt. Pil løget og skær i tynde både. Pres hvidløg. Skræl gulerødder, skur jordskokker og kartofler og skær i mundrette stykker. Kom kartofler, grøntsager og kylling i et ovnfast fad og vend med olivenolie. Krydr med krydderurter, og hæld bouillon i fadet. Krydr med lidt flagesalt og peber.
Stil fadet i ovnen og steg i ca. 40 min., indtil kylling og grøntsager er møre. Vend forsigtigt i det undervejs.
Yoghurtdressing
Pres hvidløget, skyl og hak krydderurterne. Rør yoghurt med sennep, hvidløg og urter.
Servering
Servér kylling, kartofler og grønt i fad med dryp af yoghurtdressingen. Krydr med peber.
Energifordeling*
2000 KJKulhydrat
55 gProtein
29 gFedt
15 gHeraf mættet fedt
2.5 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Frugt og grønt*
Ca. 275 g* pr. person, medmindre andet er angivet