Ingredienser
4 Personer
Grydestegt lammeculotte med skalotteløg
- 1-2 lammeculotter, i alt ca. 500 g
- 500 g skalotteløg
- 6 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- salt og peber
- 5 stilke timian
- 2 dl hvidvin
- 2 dl bouillon, fx lamme-, hønse- eller kalvebouillon
- 2 tsk. majsstivelse
Gulerodssalat
- 2 store gulerødder
- 3 stilke bladselleri
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. frisk citronsaft
- 8 stilke timian
- salt og peber
Tilbehør
- 800 g kartofler
Del og print opskriften
Tilberedning
Grydestegt lammeculotte med skalotteløg:
Skær fedtlaget af culotterne. Pil løg og hvidløg. Halvér hvidløgene. Varm olien op i en stegegryde og brun kødet på alle sider. Tag kødet op og brun løgene i 4-5 minutter i gryden. Læg kødet ned i gryden igen og krydr med salt og peber. Tilsæt hvidløg, timianstilke, hvidvin og bouillon og kog det op. Skru ned for varmen og lad kød og løg simre i 15 minutter under låg. Tag kødet op og lad det trække under stanniol. Kog sauce og løg op, opløs majsstivelsen i vand og jævn saucen. Smag den til med salt og peber.
Gulerodssalat:
Skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i tynde skiver med kartoffelskrælleren. Skær også tynde strimler af bladsellerien med skrællekniven. Kom alle strimler i en stor skål iskoldt vand og lad dem trække i 20 minutter, til de krøller sig lidt sammen. Tør grøntsagerne godt i et viskestykke. Rør olivenolie og citronsaft sammen i en stor skål. Pil bladene af timianen og bland dem i dressingen sammen med grøntsagsstrimlerne og smag til med salt og peber.
Skær lammeculotterne ud i tynde skiver og servér dem med løg og sauce, kogte kartofler og gulerodssalat.
Tip! I stedet for lammeculotte kan du bruge kalveculotte.
Frugt og grønt*
Ca. 239 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2408 KJKulhydrat
63 gFedt
19 gHeraf mættet fedt
5 g* pr. person, medmindre andet er angivet