Forside > Sundhed > Opskrifter > Gazpacho med grønt knas
Aftensmad

Gazpacho med grønt knas

Ingredienser

4 Personer

Gazpacho

  • 1 agurk
  • 500 g solmodnede tomater
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 lille chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1 potte frisk basilikum
  • salt og peber
  • 1 spsk. rødvinseddike
  • 2 spsk. olivenolie

Grønt knas

  • 1 grøn peberfrugt
  • 3 stilke blegselleri
  • 100 g spæde spinatblade

Tilbehør

  • 4 skiver groft hvedebrød, 200 g

Del og print opskriften

Tilberedning

Gazpacho
Flæk agurken på langs. Fjern kernerne med en teske og skær agurken i små tern. Skær tomaterne i både. Skær peberfrugter i små tern. Flæk chilien, skrab kornene ud og hak chili og hvidløg. Kom alle grøntsager, tomatjuice og basilikum i en blender og kør til en ensartet konsistens. Smag gazpachoen til med eddike, olivenolie, salt og peber.

Grønt knas
Skær peberfrugt og blegselleri i små tern. Skyl spinaten og slyng den tør. Vend peberfrugt og blegselleri med spinatbladene.

Hæld gazpachoen i glas, fordel den grønne knas og servér suppen med brød til.



Frugt og grønt*

Ca. 391 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

1223 KJ
(291.3 kcal)

Kulhydrat

46.3 g

Fedt

9.8 g

Heraf mættet fedt

1.5 g

* pr. person, medmindre andet er angivet