Ingredienser
4 Personer
Gazpacho
- 1 agurk
- 500 g solmodnede tomater
- 2 røde peberfrugter
- 1 lille chili
- 1 fed hvidløg
- 1 potte frisk basilikum
- salt og peber
- 1 spsk. rødvinseddike
- 2 spsk. olivenolie
Grønt knas
- 1 grøn peberfrugt
- 3 stilke blegselleri
- 100 g spæde spinatblade
Tilbehør
- 4 skiver groft hvedebrød, 200 g
Del og print opskriften
Tilberedning
Gazpacho
Flæk agurken på langs. Fjern kernerne med en teske og skær agurken i små tern. Skær tomaterne i både. Skær peberfrugter i små tern. Flæk chilien, skrab kornene ud og hak chili og hvidløg. Kom alle grøntsager, tomatjuice og basilikum i en blender og kør til en ensartet konsistens. Smag gazpachoen til med eddike, olivenolie, salt og peber.
Grønt knas
Skær peberfrugt og blegselleri i små tern. Skyl spinaten og slyng den tør. Vend peberfrugt og blegselleri med spinatbladene.
Hæld gazpachoen i glas, fordel den grønne knas og servér suppen med brød til.
Frugt og grønt*
Ca. 391 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
1223 KJ
(291.3 kcal)
Kulhydrat
46.3 gFedt
9.8 gHeraf mættet fedt
1.5 g* pr. person, medmindre andet er angivet