Ingredienser
4 Personer
Tomatsauce
- 1 løg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 flaske mosede tomater, ca. 700 g
- 1-2 tsk. stærk paprika
- 1 tsk. salt
Farserede peberfrugter
- 150 g fuldkornsjasminris
- 2 porrer
- 500 g hakket okse- eller svinekød
- 1 tsk. salt
- peber
- 2 tsk. tørret oregano eller timian
- 1 stor grøn peberfrugt
- 1 stor rød peberfrugt
- 1 spsk. olivenolie
Tilbehør
- 1 bundt persille
- 4 skiver fuldkornsbrød (200 g)
Del og print opskriften
Tilberedning
Tomatsauce
Hak løget fint, og svits det i olien. Tilsæt presset hvidløg, tomater, paprika og salt. Lad saucen koge 10 minutter.
Farserede peberfrugter
Kog risene i 10 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte og køle af. Snit porrerne fint. Rør kødet med ris, porrer, salt, peber og oregano eller timian. Skær hver peberfrugt i 4 tykke skiver. Tryk forsigtigt stilkene ude af stilk-enderne. Bred tomatsaucen ud i bunden af et stort ovnfast fad. Læg peberfrugtskiverne i fadet, og fordel farsen i peberfrugterne. Glat overfladen med en ske og pensl med olie. Læg stanniol over fadet, og bag peberfrugterne i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Fjern stanniolen, og bag retten endnu 10-15 minutter, til farsen har fået lidt farve, og den er gennembagt.
Drys retten med hakket persille og servér med brød.
Tip! I stedet for fuldkornsjasminris kan du bruge fuldkornsbasmatiris som har samme kogetid. Du kan også brug almindelige brune ris, men kog dem da ca. 20 minutter først.
Frugt og grønt*
Ca. 300 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2500 KJKulhydrat
69 gFedt
20 gHeraf mættet fedt
3 g* pr. person, medmindre andet er angivet