Forside > Sundhed > Opskrifter > Farserede peberfrugter med tomatsauce
Aftensmad

Farserede peberfrugter med tomatsauce

Ingredienser

4 Personer

Tomatsauce

  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 flaske mosede tomater, ca. 700 g
  • 1-2 tsk. stærk paprika
  • 1 tsk. salt

Farserede peberfrugter

  • 150 g fuldkornsjasminris
  • 2 porrer
  • 500 g hakket okse- eller svinekød
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 2 tsk. tørret oregano eller timian
  • 1 stor grøn peberfrugt
  • 1 stor rød peberfrugt
  • 1 spsk. olivenolie

Tilbehør

  • 1 bundt persille
  • 4 skiver fuldkornsbrød (200 g)

Del og print opskriften

Tilberedning

Tomatsauce
Hak løget fint, og svits det i olien. Tilsæt presset hvidløg, tomater, paprika og salt. Lad saucen koge 10 minutter.

Farserede peberfrugter
Kog risene i 10 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte og køle af. Snit porrerne fint. Rør kødet med ris, porrer, salt, peber og oregano eller timian. Skær hver peberfrugt i 4 tykke skiver. Tryk forsigtigt stilkene ude af stilk-enderne. Bred tomatsaucen ud i bunden af et stort ovnfast fad. Læg peberfrugtskiverne i fadet, og fordel farsen i peberfrugterne. Glat overfladen med en ske og pensl med olie. Læg stanniol over fadet, og bag peberfrugterne i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Fjern stanniolen, og bag retten endnu 10-15 minutter, til farsen har fået lidt farve, og den er gennembagt.

Drys retten med hakket persille og servér med brød.

Tip! I stedet for fuldkornsjasminris kan du bruge fuldkornsbasmatiris som har samme kogetid. Du kan også brug almindelige brune ris, men kog dem da ca. 20 minutter først.

Frugt og grønt*

Ca. 300 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2500 KJ
(580 kcal)

Kulhydrat

69 g

Fedt

20 g

Heraf mættet fedt

3 g

* pr. person, medmindre andet er angivet