Ingredienser
4 Personer
Börek
- 3 løg
- 3 grønne tyrkiske peberfrugter
- 1 spsk. raps- eller olivenolie
- 250 g hakket oksekød, 3-7 %
- 1 håndfuld persille
- 3 tomater
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- 1 tsk. rosenpaprika
- Ca. 18 blade trekantet yufkadej (eller filodej)
- 1 æggeblomme
- ½ dl yoghurt naturel 1½ %
Tilbehør
- 4 tomater
- ½ agurk
- 1 hjertesalat
Del og print opskriften
Tilberedning
Börek
Pil løgene, og riv dem groft. Skær peberfrugterne i meget små tern. Varm olie på en slip let-pande, og svits løg og peberfrugter ved middelhøj varme, til de er klare.
Tilsæt kødet, og svits det med i 5 minutter.
Hak persillen fint, og skær tomaterne i små tern. Vend det med kødet på panden. Krydr med salt, peber og paprika, og lad blandingen afkøle.
Lad yufkapladerne ligge i et fugtigt viskestykke, mens du laver börek.
Læg et stykke dej på bordet ad gangen. Læg lidt kødfyld på den brede ende af dejtrekanterne. Fold siderne lidt ind, og rul dejen sammen om fyldet fra den brede ende mod spidsen som en cigar. Kom lidt vand i en lille skål, og dyp dejspidsen et øjeblik i vandet, inden den rulles færdig – så rullen ikke går op under bagningen.
Tænd ovnen på 250 grader.
Læg rullerne på bageplader med bagepapir. Pisk æggeblomme og yoghurt sammen, og pensl rullerne.
Bag börek lige inden servering. Bag dem i 15-20 minutter, eller til de er gyldenbrune og sprøde.
Tilbehør
Skær tomaterne i både og agurkerne i skiver. Del salaten i blade, skyl og tør dem.
Börek serveres på et fad sammen med grønsager.
Tip! Til disse ruller bruges de specielle dejplader yufka, som kan købes i tyrkiske specialforretninger i pakker på køl eller frost. Kan du ikke få de trekantede stykker dej, kan du købe store stykker dej og selv skære dem ud i trekanter. Pak dejen ind i et fugtigt viskestykke 30 minutter inden brug, for at gøre dejen tilpas blød og bøjelige.
Frugt og grønt*
Ca. 175 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
1000 KJKulhydrat
32 gFedt
7 gHeraf mættet fedt
2 g* pr. person, medmindre andet er angivet