Forside > Sundhed > Opskrifter > Bønnesalat med blomkål, kylling og avocadodressing
Aftensmad Blodtryk

Bønnesalat med blomkål, kylling og avocadodressing

Ingredienser

4 Personer

Bønnesalat

  • 500 g kyllingefileter
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 500 g grønne bønner
  • 500 g blomkål
  • 1 hovedsalat

Avocadodressing

  • 2 modne avokado
  • 1 bundt purløg
  • 3 spsk. citronsaft
  • ca. ½ dl vand
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • salt

Tilbehør

  • 8 skiver fuldkornshvedebrød (400 g)

Del og print opskriften

Tilberedning

Bønnesalat
Brun kyllingen på begge sider i olien på en pande. Skru ned for varmen, og lad kyllingen simre 5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber, og lad kyllingen trække i 5 minutter. Nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 4 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte. Skær blomkålen i tynde skiver. Skyl og tør salaten, og bryd den i store stykker, lad de små inderste blade være hele. Skær kyllingen i tynde skiver. Bland salat, blomkål, kylling og bønner i en stor skål eller på et fad.

Avocadodressing
Skrab avocadokødet ud af skrællen med en ske. Hak purløget fint. Blend avocadoen med ⅔ af purløget og citronsaft. Spæd til med vand, til dressingen har en god dressing-konsistens. Smag til med cayennepeber og lidt salt. Dryp dressingen over salaten og drys med resten af purløget.

Servér salaten med brød.

Frugt og grønt*

Ca. 350 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2400 KJ
(580 kcal)

Kulhydrat

69 g

Fedt

19 g

Heraf mættet fedt

3 g

* pr. person, medmindre andet er angivet