Forside > Sundhed > Opskrifter > Bariis iyo suqaar – Oksekød med basmatiris
Aftensmad

Bariis iyo suqaar – Oksekød med basmatiris

Ingredienser

4 Personer

Kødret

  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 400 g magert oksekød i tern
  • 1 stor kartoffel
  • 3 tsk. kyllingebouillon (pulver)
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 grøn peberfrugt
  • Evt. lidt salt

Tilbehør

  • 4 dl fuldkornsbasmatiris
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. marwa (krydderi)
  • 10 dl vand
  • 2 tsk. hønsebouillon (pulver) eller 2/3 hønsebouillon-tern

Topping

  • 2 store bananer

Del og print opskriften

Tilberedning

Kødret
Hak løg og hvidløg fint. Varm olien i en gryde og svits løg med hvidløg i 2 minutter. Tilsæt kødet og lad det stege med i 2 minutter.

Skræl kartoflen og skær den i tern. Bland den i kødet og tilsæt bouillon, spidskommen og koriander og lad det simre i 5 minutter. Skær peberfrugterne i strimler, bland med kødet og lad det simre endnu 5 minutter.

Tilbehør
Sæt risene i blød i en skål vand i 30 minutter. Skyl dem grundigt og lad dem dryppe af i en sigte.

Pil og hak løg og hvidløg. Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg. Tilsæt marwa og risene og rist dem i 2 minutter. Tilsæt vand og bouillon og kog op. Skru ned for varmen, lad risene koge ved svag varme i 20 minutter under låg. Sluk for varmen og lad dem trække færdigt.

Servér kød med ris og bananer skåret i skiver.

Tip! Kyllingebouillon kan erstattes med hønsebouillon. Marwa er et somalisk blandingskrydderi, som fås i somaliske specialbutikker.

Frugt og grønt*

Ca. 200 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2500 KJ
(600 kcal)

Kulhydrat

89 g

Fedt

15 g

Heraf mættet fedt

4 g

* pr. person, medmindre andet er angivet