Ingredienser
4 Personer
Kødret
- 2 store løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 400 g magert oksekød i tern
- 1 stor kartoffel
- 3 tsk. kyllingebouillon (pulver)
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 2 røde peberfrugter
- 1 grøn peberfrugt
- Evt. lidt salt
Tilbehør
- 4 dl fuldkornsbasmatiris
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. marwa (krydderi)
- 10 dl vand
- 2 tsk. hønsebouillon (pulver) eller 2/3 hønsebouillon-tern
Topping
- 2 store bananer
Del og print opskriften
Tilberedning
Kødret
Hak løg og hvidløg fint. Varm olien i en gryde og svits løg med hvidløg i 2 minutter. Tilsæt kødet og lad det stege med i 2 minutter.
Skræl kartoflen og skær den i tern. Bland den i kødet og tilsæt bouillon, spidskommen og koriander og lad det simre i 5 minutter. Skær peberfrugterne i strimler, bland med kødet og lad det simre endnu 5 minutter.
Tilbehør
Sæt risene i blød i en skål vand i 30 minutter. Skyl dem grundigt og lad dem dryppe af i en sigte.
Pil og hak løg og hvidløg. Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg. Tilsæt marwa og risene og rist dem i 2 minutter. Tilsæt vand og bouillon og kog op. Skru ned for varmen, lad risene koge ved svag varme i 20 minutter under låg. Sluk for varmen og lad dem trække færdigt.
Servér kød med ris og bananer skåret i skiver.
Tip! Kyllingebouillon kan erstattes med hønsebouillon. Marwa er et somalisk blandingskrydderi, som fås i somaliske specialbutikker.
Frugt og grønt*
Ca. 200 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2500 KJKulhydrat
89 gFedt
15 gHeraf mættet fedt
4 g* pr. person, medmindre andet er angivet