Ingredienser
4 Personer
1 stort brød ca. 12 stykker
- 125 g brun farin
- 2 æg
- 4 modne bananer
- 50 g mandelmel
- 200 g hvid fuldkornshvedemel – evt. mindre
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. ingefær
- ½ tsk. flagesalt
- 100 g græsk yoghurt 2 %
- 1 banan til topping
- 1 spsk. flormelis til drys
Del og print opskriften
Tilberedning
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Pisk brun farin og æg luftigt med en elpisker.
Mos bananerne med en gaffel. Bland de tørre ingredienser sammen og vend i dejen sammen med yoghurt og moste bananer til en blød dej.
Pensl eller beklæd en form med bagepapir, og hæld dejen i formen. Halvér den sidste banan på langs, og læg den oven på dejen med et blidt tryk.
Bag bananbrødet i ovnen i ca. 25 min., til det er gyldent på toppen. Afkøl brødet og drys med sigtet flormelis.
Tip! Bananbrødet kan også bages i en rugbrødsform ca. 3 liter. Bagetiden forlænges til i alt 45 min.
Frugt og grønt*
Ca. 40 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
775 KJ
(175 kcal)
Kulhydrat
31 gProtein
5 gFedt
4 gHeraf mættet fedt
1 g* pr. person, medmindre andet er angivet