Nordstart

Et unikt projekt i Nordjylland undersøger, hvordan vi redder flere fra at dø af hjertestop udenfor hospital.

Unikt projekt starter op i Nordjylland

Hvordan redder vi endnu flere fra at dø af hjertestop udenfor hospital? Det undersøger projekt Nordstart i Region Nordjylland de kommende år. I Nordstart vil hjerteforskere sætte turbo på især to elementer: Optimering af placeringer af hjertestartere og massiv uddannelse i genoplivning af lokalbefolkningen.  

NEJ TAK til genoplivning? Her er, hvad du skal vide

Hvad er dine rettigheder, hvis du ikke ønsker genoplivning ved hjertestop? Hvornår og hvordan kan du sige fra? Og hvad er de etiske overvejelser bag det nye forslag, som skal give alle over 60 år mulighed for at sige NEJ TAK til genoplivning? Hjerteforeningens eksperter i førstehjælp giver dig svar på dine spørgsmål.

Derfor overlever langt flere hjertestop i dag

På bare 20 år er din chance for at overleve et hjertestop uden for hospital steget mere end tre en halv gang. Flere hjertestartere og introduktionen af hjerteløbere er blandt årsagerne til den imponerende statistik, men vigtigst af alt: Langt flere træder til med livreddende førstehjælp i dag end tidligere.

Mange danskere rammes af hjertestop uden for hospitalet 

Tal for genoplivningsområdet peger på, at tusindvis af danskere hvert år bliver ramt af hjertestop uden for hospitalet. Det ser vi på med stor alvor, og vi arbejder derfor aktivt på flere fronter med at hjælpe, når lynet rammer, siger administrerende direktør i Hjerteforeningen.

Hjertebanken

Hjertebanken er en hyppig tilstand, der ofte er helt ufarlig, selvom det for nogle kan føles meget ubehageligt.

Træthed

Træthed er et meget diffust symptom, der kan skyldes hjertesvigt, men som også kan have mange andre årsager.

Svimmelhed

Svimmelhed er en almindelig følelse, hvor man kan opleve, at omgivelserne drejer rundt, eller at man selv er ved at miste balancen.