100 g bælgfrugter om dagen – sådan lyder et af de nye officielle kostråd.
Bælgfrugter er kikærter, bønner og linser. De er planterigets proteiner og skal erstatte en del af det kød, vi spiser i dag.
I mange retter kan bælgfrugter faktisk erstatte kødet helt.
Klimaaftrykket for bælgfrugter er lavt, sundheden er i top, og så mætter de rigtig godt. Bælgfrugterne indeholder ud over protein også en hel del kostfibre og vitaminer. Bælgfrugter er helt enkelt en gevinst for hjertesundheden.
Vær modig, og kast dig ud i det
Du kan få bælgfrugter i mange varianter.
De kan købes både tørrede og spiseklare, fx i dåse, frosne eller i papbrik. De kan bruges i salater, i supper, i gryderetter, i fars og som dip til snackgrønt.
Det er nyt for mange danskere at bruge bælgfrugter i madlavningen.
Så her har vi samlet nogle nemme opskrifter med bælgfrugter, som ikke virker helt fremmede for os. Lad os guide dig i gang med en forsigtig opstart af mad med bælgfrugter. Måske giver det dig mod på flere måltider med bælgfrugter i fremtiden.
Gode råd om bælgfrugter
- Start med de bælgfrugter, du allerede kender – kidneybønnerne fra chili con carne og kikærterne fra hummus.
- Køb dem på dåse eller i papbrik, så de er nemme at gå til.
- Start med nogle lette retter, så det ikke bliver for kompliceret.
- Brug dem i mindre mængde i starten, så det ikke bliver en alt for anderledes madoplevelse.
- Vær modig, og kast dig ud i det.
Mangler du inspiration til madlavningen?
Gør madlavningen lidt nemmere og få tilsendt hjertesunde opskrifter hver uge – udarbejdet i samarbejde med Hjerteforeningens diætist.
- Du får opskrifter til alle dagens måltider.
- Du får opskrifter med sæsonaktuelle råvarer.
- Du får et opskriftshæfte i gave, når du skriver dig op i dag!
Opskrifter hver uge
Tilmeld dig og få opskrifter allerede i dag.
Hjertet kalder på dig
1 ud af 5 dør af hjertesygdom. Derfor kalder hjertet på din støtte, så flere kan overleve. Din støtte sikrer midler til hjerteforskning og nye behandlingsformer.