Ingredienser

Fiskefrikadeller
  • 500 g torskefilet uden skind og ben
  • 1 tsk. salt
  • 1 lille løg
  • 1 æg
  • 50 g havregryn
  • ¾ dl skummet-, mini- eller letmælk
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk. raps- eller olivenolie
Ærtecreme
  • 300 g frosne optøede ærter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl skyr naturel
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 1 hjertesalat
  • ½ spidskål, mellem størrelse
  • 4 tykke skiver rugbrød a ca. 70 g (Nøglehulsmærket)
  • 1 bakke karse

Tilberedning

Fiskefrikadeller
Hak fisken, og kom den i en foodprocessor. Drys med salt og blend fisken groft.

Pil løget, riv det groft, og rør det med fisken sammen med æg, havregryn og mælk. Krydr fiskefarsen med frisk­kværnet peber, og sæt den tildækket i køleskabet ca. 30 minutter.

Varm olien på en slip let-pande. Form frikadeller med en ske dyppet i koldt vand, og steg dem langsomt gyldne og gennemvarme på panden i 6-7 minut­ter på hver side.

Ærtecreme
Kom ærter, presset hvidløg og skyr i en blender og kør til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.

Skyl salaten, og slyng den tør. Snit kålen fint.

Smør lidt ærtecreme på rugbrødet. Top med salatblade, fiskefrikadelle, lidt mere ærtecreme og karse. Servér med kål ”on the side”.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1400 kJ/300 kcal Protein 23 g Kulhydrat 40 g Fedt 5 g, heraf <1 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 3, 2021