Ingredienser
- 2 æg
- 1½ dl skummet-, mini- eller letmælk
- 1 spsk. majsstivelse 25 g sukker
- 50 g hvid chokolade
- 6 passionsfrugter
- 1 knivspids fint salt
- 1 lille ananas
- evt. 1 ekstra passionsfrugt
Tilberedning
Slå det ene æg ud i en kasserolle. Del det andet æg, og kom blommen i kasserollen, og kom hviden i en mellemstor skål. Kom mælk, majsstivelse og sukker i kasserollen, og kog det hele op under piskning, til en kagecreme. Kog cremen godt igennem i 1 minut. Hak chokoladen, og smelt den i den varme creme. Halvér passionsfrugterne, og skrab frugtkødet ud (gem skallerne), og bland det i cremen. Lad cremen køle helt af. Pisk æggehviden stiv med en knivspids salt, og vend den stiftpiskede æggehvide i cremen. Lad cremen hvile i køleskabet i et par timer. Kom cremen i de tomme passionsfrugtskaller med en teske, eller kom den i en sprøjtepose og sprøjt i skallerne.
Skær skrællen af ananassen. Skær stokken i midten væk, og skær frugten i skiver.
Servér passionsfrugtcremen med ananas, og dryp evt. lidt frisk passionsfrugtkerner på toppen af cremen.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 100 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
700 kJ (170 kcal). Kulhydrat: 27 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 1 g
UH1016