GIV LIV

Tænd og træn dit hjerte

Velkommen til ”Tænd og træn dit hjerte” – Hjerteforeningens motionsprogram for dig, der er hjerte-kar-patient og enten er nyopereret eller ikke er vant til at motionere og derfor ønsker
at starte ud i et roligt tempo.

 

Der er tre programmer med hvert sit niveau. Øvelserne på niveau
A og B tager særligt hensyn til de restriktioner, der er for dig, der
for nyligt er opereret gennem brystbenet.

 

Motion er et vigtigt element i behandlingen af din hjertesygdom,
og med  ”Tænd og træn dit hjerte” kan du let komme i gang med motion, når du er kommet hjem fra hospitalet.

 

Rigtig god fornøjelse.

 

Du skal starte på niveau A, hvis du er nyopereret gennem brystbenet inden for de sidste fire uger, eller hvis det er lang tid siden, at du har motioneret regelmæssigt.

 

Det kan også være, at du er lidt usikker på, hvordan din krop reagerer, når du går i gang med øvelserne. Her er det også en fordel at starte med øvelserne på niveau A...

Niveau B

Du kan vælge at starte på niveau B, hvis der er gået mere end fire uger siden din operation gennem brystbenet - eller hvis du tidligere har været vant til at dyrke motion og føler dig klar til at træne igen.

 

Programmet indeholder øvelser for nakke og skuldre samt fem øvelser, hvor både arme og ben aktiveres. Det stiller krav til de store muskelgrupper, og kredsløbet presses lidt mere end på niveau A.

Programmet her henvender sig til dig, der er godt igang med at motionere. Det er vigtigt, at du venter mindst seks uger med at træne på niveau C, hvis du er blevet opereret gennem brystbenet.

 

Programmet indeholder øvelser for nakke og skuldre, samt fem øvelser, hvor både arme og ben aktiveres. Intensiteten øges yderligere i dette  program i forhold til øvelserne i program A og B.

Hjertelinjen

Ring gratis til Hjertelinjen på 70250000 alle hverdage fra 9-16. Hjerteforeningens rådgivere er hjertesygeplejersker, diætister, fysioterapeuter, socialrådgivere og psykologer.

Gode råd og inspiration

Find en patientstøtte

Vores frivillige patientstøtter har forskellige diagnoser, køn og alder, bor i hele landet og er forskellige steder i livet.

 

Du har mulighed for at finde den patientstøtte, som du bedst kan identificere dig med i vores patientstøttegalleri. Her er det muligt at booke en telefonisk samtale.

Lær om dit hjerte - deltag på webinar

I Hjerteforeningen afholder vi webinarer for hjertepatienter og pårørende. Vi tilbyder webinarer om mange forskellige hjertesygdomme og problemstillinger.

 

Med vores webinarer ønsker vi at give dig den nyeste viden om...

Hjertemotion 

Hjertemotion er Hjerteforeningens motionstilbud til hjertepatienter og pårørende, der for nylig har afsluttet et rehabiliteringsforløb i region eller kommune.

 

Hjertemotion tilbydes som fysiske hold samt online videoer, så du kan træne hjemmefra når det passer dig.