ingefaer

Hvad er Ingefær?

  • Ingefær er inden for de sidste år blevet meget populær. Den lille knold har sneget sig ind i vores køkken i takt med, at vi har fået interesse og smag for asiatisk mad.
  • I dag bruger vi ingefær både i te, sodavand, smoothies, øl, madlavning og kager, og vi drikker ingefærshots.
  • Ingefær vokser primært i Asien og har været anvendt gennem tusindvis af år.
  • Den del af planten, som bruges til kosttilskud, kaldes rhizomet.

Typisk anvendelse

  • Til behandling af transportsyge og kvalme.
  • Til at bedre betændelsestilstande.
  • Ved luft i maven
  • Til at bedre gigt.

Resultater fra forskningen

  • Ingefær har gennem tiden været brugt til behandling af et utal af sygdomme, men der findes endnu ikke en dokumenteret effekt af behandling med ingefær.
  • Der er kun udført få studier, der undersøger ingefærs virkning på mennesker.
  • Ingefær synes at hjælpe mod kvalme og opkastninger.

Sådan virker ingefær

  • Ingefær antages at virke blodfortyndende og kvalmestillende, dæmper betændelser og som en antioxidant.
  • Ingefær påvirker formentlig kemiske signalstoffer af typen eikosanoider. Eikosanoider er signalstoffer som produceres i cellen ved oxidation af lange, flerumættede fedtsyrer. De har mange funktioner i kroppen, men af er blandt andet involveret i blodets størkning samt smerter og betændelse.

Dosis

  • Den sikre dosis af kosttilskuddet er ukendt.

Bivirkninger

  • Bivirkninger er meget sjældne og består primært af mildt ubehag fra fordøjelseskanalen (som halsbrand, sure opstød, diarré og irritation i munden), døsighed og hovedpine.

Interaktion med lægemidler

  • Der er ikke fundet interaktioner mellem blodfortyndende medicin (warfarin) og ingefær.

Bør ikke anvendes

  • Gravide frarådes brug af ingefær i form af kosttilskud. Mod kvalme kan gravide spise ingefær i maden eller i te i moderate mængder.

 

Referencer