Ingredienser
20 Personer
Del og print opskriften
Tilberedning
Kom den skårne rug og hørfrø i en gryde sammen med 5 dl vand. Kog det op. Lad det småkoge ved lav varme i 3-4 minutter under omrøring. Tag gryden fra varmen og lad blandingen afkøle ½ time, til det er lunkent. Rør 1½ dl vand i. Rør gæren ud i blandingen. Kom kærnemælk, salt, grahamsspeltmel og hvedemel i. Ælt dejen smidig.
Lad dejen hæve tildækket i 3 timer. Form 20 boller. Pensl dem med sammenpisket æg. Drys bollerne med grofthakkede solsikkekerner. Bag bollerne ved 225 grader i ca. 25 minutter.
Energifordeling*
700 KJ
(150 kcal)
Kulhydrat
25 gProtein
6 gFedt
3 gHeraf mættet fedt
1 gKostfibre
5 g* pr. stk.