Ingredienser

  • 2 dampede grøntsager, fx porrer og broccoli
  • 2 gulerødder
  • 200 g selleri
  • 200 g hvidkål
  • 1 spsk olivenolie
  • 400 g hakket svinekød, højst 10% fedt
  • 2-3 tsk karry
  • 2 fed hvidløg
  • 2 l vand
  • 350 g kartofler
  • 1 bundt persille
  • salt og peber
  • 1-2 spsk frisk citronsaft
Tilbehør
  • 4 skiver groft hvedebrød, 200 g

Tilberedning

Skær porrerne i skiver. Skær gulerødder, selleri og hvidkål i små tern. Svits grøntsagerne i olien i en stor gryde, til de dufter og falder lidt sammen. Smuldr kødet ned til grøntsagerne og svits det med. Tilsæt karry og finthakket hvidløg og svits et øjeblik. Tilsæt vand så det lidt mere end dækker, og kog suppen op. Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kom dem i suppen. Kog suppen i ca. 20 minutter til kartoflerne er møre. Tilsæt hakket persille. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft.

Servér suppen med brød.

TIP
Alle slags rodfrugter, også pastinak og persillerødder er gode i suppen. Brug gerne det du har, og du kan skrue op for kål og ned for rodfrugter, uden at det gør suppen ringere.

Frugt og grønt pr. person

279 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2177 kJ (518 kcal). Kulhydrat 64 g. Fedt 17 g, heraf mættet fedt 5 g

Ude og Hjemme, uge 41, 2012