Forside > Sundhed > Opskrifter > Tabbouleh med masser af protein og dampet torsk
Aftensmad Hjerteliv 2025 1

Tabbouleh med masser af protein og dampet torsk

Lækker salat med urter, grønt og proteiner fra bælgfrugter. Servér til et stykke dampet fisk.

Tabbouleh

Skyl linserne og kog som angivet på emballagen. Skyl og afdryp kikærterne. Halvér tomaterne, skær peberfrugt i små tern, pil og hak løget. Skyl persille og afdryp. Hak persillen fint. Hak mandlerne. Vend linser med kikærter, tomater, peberfrugt, løg, persille og mandler. Riv citronskal og vend i tabbouleh. Dryp olien over.

Torsk

Kom torsk i en pande, krydr med flagesalt og peber og dæk med bouillon ca. 1 cm op om fisken. Damp den under låg ved svag varme i ca. 5 min., til den deler sig i flager. Tag forsigtigt fisken op.

Servering

Anret tabbouleh og servér med torsk.

Ingredienser

2 Personer

Tabbouleh

  • 100 g belugalinser
  • 100 g kogte kikærter
  • 250 g små tomater
  • 1 peberfrugt
  • 1 løg
  • 1 bundt persille
  • 20 g mandler
  • Reven skal af 1 citron (økologisk)
  • 1 spsk. olivenolie

Torsk

  • 200 g torskeloins
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber
  • Bouillon til dampning
  • Saft af ½ citron

Del og print opskriften

Frugt og grønt*

Ca. 200 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2000 KJ
(450 kcal)

Kulhydrat

32 g

Protein

38 g

Fedt

15 g

Heraf mættet fedt

1.5 g

* pr. person, medmindre andet er angivet