Forside > Sundhed > Opskrifter > Rabarbertrifli med vaniljeskyrcreme og havregrynscrunch
Dessert

Rabarbertrifli med vaniljeskyrcreme og havregrynscrunch

Ingredienser

4 Personer

Rabarber

  • 400 g rabarber, renset vægt
  • 75 g lyst rørsukker
  • 1 tsk. stødt ingefær

Havregrynscrunch

  • 2 spsk. honning
  • 50 g havregryn
  • 20 g mandler

Vaniljeskyrcreme

  • 2 dl skyr naturel 0,2 %
  • 2 spsk. flormelis
  • korn af 1 stang vanilje

Del og print opskriften

Tilberedning

Rabarber
Skær rabarberne i små stykker på ca. 1 cm. Kom rabarber og sukker i en lille gryde, og kog det til en kompot ved svag varme i ca. 10 minutter. Smag kompotten til med ingefær. Afkøl rabarberne.

Havregrynscrunch
Smelt honningen ved svag varme på en pande. Tilsæt havregryn og rist dem, til de er gyldne og sprøde. Rør i dem undervejs. Hak mandlerne og vend dem i havregrynene.

Vaniljeskyrcreme
Rør skyr med flormelis og vaniljekorn.

Fordel rabarberkompot, vaniljeskyrcreme og havregrynscrunch lagvis i glas. Slut med et lag creme.

Frugt og grønt*

Ca. 100 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

1000 KJ
(240 kcal)

Kulhydrat

47 g

Fedt

3 g

* pr. person, medmindre andet er angivet