Ovnbagt madpandekage
Tænd ovnen på 220 grader varmluft, og lad to små pander (eller en stor) blive varm i ovnen. Det skal være en stål- eller støbejernspande, som kan gå i ovn. Kom melet i en skål og pisk æggene i. Fortynd med mælk og krydr dejen med hakkede urter, flagesalt og peber. Tag de varme pander ud af ovnen og pensl forsigtigt med olivenolie. Fordel dejen i panderne, og stil dem tilbage i ovnen. Bag dem i ca. 15 min., til de er gyldne. Imens tilberedes toppingen.
Stegte svampe med quinoa
Skyl quinoa og kog som anbefalet på emballagen. Rens svampene og skær i halve, afhængig af størrelsen. Pil løget og skær i skiver. Pres hvidløget. Skær squash i små tern. Skyl spinaten, og slyng den tør. Varm olien på en pande, og steg svampe, løg og squash ved god varme i ca. 5 min., til svampene får lidt farve, imens du ryster godt i panden. Tilsæt hvidløg og spinat, og tag panden af varmen, så snart spinaten falder lidt sammen. Vend fyldet med kogt quinoa. Top madpandekagerne med fyldet og servér med grillet eller ristet brød.
Ingredienser
2 Personer
Ovnbagt madpandekage
- 50 g hvedemel
- 4 æg
- ½ dl minimælk
- 1-2 spsk. hakket purløg og/eller basilikum
- ½ tsk. flagesalt
- Peber
- ½ spsk. olivenolie til pensling
Stegte svampe med quinoa
- 50 g quinoa
- 250 g svampe
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- ½ squash
- 200 g babyspinat
- ½ spsk. olivenolie
Tilbehør
- 100 g groft fuldkornsbrød
Del og print opskriften
Frugt og grønt*
Ca. 200 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2500 KJKulhydrat
60 gProtein
34 gFedt
22 gHeraf mættet fedt
5 g* pr. person, medmindre andet er angivet