Ingredienser
4 Personer
Middelhavsgrønt
- ½ aubergine
- 1 squash
- 1 peberfrugt
- 1 løg
- ½ spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
Kødsauce
- 1 løg
- ½ spsk. olivenolie
- 400 g hakket oksekød maks. 8 % fedt
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 dåse hakkede tomater
- salt og peber
Bechamelsauce
- 5 dl letmælk
- 2 spsk. hvedemel
- 50 g revet ost, fx mozzarella
- ½ tsk. stødt muskatnød
- salt og peber
- 250 g lasagneplader, gerne fuldkorn
- 20 g rasp
- 50 g reven ost, fx mozzarella
Tilbehør
- 4 tomater
- 1 lille løg
- frisk basilikum
- salt og peber
Del og print opskriften
Tilberedning
Middelhavsgrønt
Skær aubergine, squash og peberfrugt i mundrette stykker. Hak løget.
Varm olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg og grøntsager. Lad det simre ca. 5 minutter, til grøntsagerne føles møre.
Kødsauce
Hak løget. Varm olien i en gryde og svits løg sammen med kødet. Tilsæt oregano og hakkede tomater og lad det simre ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber.
Bechamelsauce
Varm 3 dl mælk i en gryde. Ryst resten af mælken sammen med hvedemelet til en jævning. Rør jævningen i gryden under omrøring og kog under omrøring i ca. 3 minutter. Tilsæt ost og muskatnød. Lad osten smelte i saucen og smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200 grader. Fordel lagvis i et smurt ovnfast fad lasagneplader, middelhavsgrønt, kødsauce og bechamelsauce. Fortsæt og slut med et lag bechamelsauce. Drys med rasp og ost og bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter.
Tilbehør
Skær tomater i både og løg i ringe. Vend tomater med løg og frisk basilikum. Krydr med salt og peber.
Servér lasagnen med tomatsalat.
Frugt og grønt*
Ca. 430 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2872 KJKulhydrat
87 gFedt
20 gHeraf mættet fedt
8 g* pr. person, medmindre andet er angivet