Ingredienser
4 Personer
Stuvet grønkål
- 500 g grønkål
- ½ l skummet- mini- eller letmælk
- ½ dl hvedemel
- salt og peber
Krebinetter
- 500 g hakket svinekød, højst 10 % fedt
- 1 dl rasp
- 2 spsk. olivenolie
- salt og peber
Gulerodssalat
- 400 g gulerødder
- 2 tsk. dijonsennep
- 1 spsk. honning
- 2 spsk. æbleeddike
- 1 potte brøndkarse
Tilbehør
- 1 kg kartofler
Del og print opskriften
Tilberedning
Stuvet grønkål
Rib grønkålen, og riv eller skær den i grove stykker. Kog kålen i en gryde med letsaltet kogende vand i ca. 4 minutter. Tag kålen op, og lad den dryppe af i en sigte. Pisk mælk og hvedemel sammen i en gryde, og kog det op under omrøring. Lad saucen koge ved svag varme i 5 minutter under omrøring. Vend kålen i saucen, og kog den godt igennem. Smag til med salt og peber.
Krebinetter
Form kødet til 4 krebinetter. Vend dem i rasp. Varm halvdelen af olien op på en slip let-pande, og brun krebinetterne. Skru ned for varmen, og lad dem stege 3 minutter. Vend dem, dryp med resten af olien, og steg dem 4 minutter ved middel varme. Krydr krebinetterne med salt og peber.
Gulerodssalat
Riv gulerødderne groft. Rør sennep, honning og æbleeddike sammen, og vend marinaden sammen med gulerødder og klippet brøndkarse.
Servér krebinetterne med stuvet grønkål, kogte kartofler og gulerodssalat.
Tip! I stedet for krebinetter kan du servere grønkålen til fx medisterpølse med lavt fedtindhold, 7-10 % eller frikadeller.
Frugt og grønt*
Ca. 200 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2800 KJKulhydrat
84 gFedt
19 gHeraf mættet fedt
6 g* pr. person, medmindre andet er angivet