Forside > Sundhed > Opskrifter > Katrineblommekage
Dessert

Katrineblommekage

Ingredienser

4 Personer

Letsyltede blommer

  • 500 g blommer
  • 3 dl vand

Dej

  • 1 vaniljestang
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • ½ l letmælk

Drys

  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 spsk. sukker
  • 75 g smuttede mandler

Del og print opskriften

Tilberedning

Let syltede blommer
Halvér blommerne, og fjern stenene. Kog vandet op med sukker, og lad blommerne koge sagte, til de er møre uden at koge ud. Tag blommerne op af vandet, og læg dem i et ovnfast tærtefad med den runde side opad.

Dej
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, æg og sukker skummende. Kog mælken op, og pisk den i æggeskummet. Kom det hele tilbage i gryden, og varm det op under omrøring, til cremen tykner, men den må IKKE koge. Hæld cremen over blommerne. Bland kanel og sukker sammen, og drys det over kagen. Drys med mandler, og bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter, til cremen er gylden på toppen og fast, når man trykker på den.

Servér kagen lun.

Frugt og grønt*

Ca. 62.5 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

831 KJ
(198 kcal)

Kulhydrat

31 g

Fedt

6.5 g

Heraf mættet fedt

1 g

* pr. person, medmindre andet er angivet