Forside > Sundhed > Opskrifter > Kartoffelsalat med spidskål, blåbær og dildcreme
Aftensmad

Kartoffelsalat med spidskål, blåbær og dildcreme

Ingredienser

4 Personer

Kartoffelsalat

  • 800 g nye kartofler
  • 1 spidskål
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 200 g blåbær

Dildcreme

  • 3 dl yoghurt naturel 1,5 %
  • 2 spsk. fedtreduceret mayonnaise
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 1 bundt dild

Del og print opskriften

Tilberedning

Kartoffelsalat
Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. Afkøl kartoflerne.

Halvér kålen. Fjern de yderste blade og stokken, og snit kålen helt fint – evt. på et mandolinjern. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt. Lad den stå på køkken­bordet minimum 20 minutter. Kram den gerne lidt undervejs. Skyl blå­bærrene.

Dildcreme
Rør yoghurt med mayonnaise og smag til med salt og peber. Skyl og hak dilden og vend i dressingen.

Vend kartofler med dildcreme og dernæst med spidskål og blåbær, og anret salaten i en stor skål eller på et fad.

Frugt og grønt*

Ca. 250 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

1300 KJ
(310 kcal)

Kulhydrat

56 g

Fedt

6 g

Heraf mættet fedt

1 g

* pr. person, medmindre andet er angivet