Forside > Sundhed > Opskrifter > Hakkebøf med grillet middelhavsgrønt
Aftensmad

Hakkebøf med grillet middelhavsgrønt

Ingredienser

4 Personer

Grillet middelhavsgrønt

  • 2 peberfrugter
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 salatløg
  • 2 spsk. olivenolie

Estragondressing

  • 1 dl fromage frais, 3 %
  • 1 spsk. fedtreduceret mayonnaise
  • 1 spsk. sød sennep
  • 4 kviste hakket frisk estragon
  • salt og peber

Hakkebøf

  • 500 g hakket oksekød, 3-7 % fedt

Tilbehør

  • 1 kg nye kartofler

Del og print opskriften

Tilberedning

Grillet middelhavsgrønt
Skær peberfrugterne i både. Skær auberginen og courgetten i skiver. Skær løgene i både. Vend forsigtigt grøntsagerne med olien. Grill grøntsagerne, til de er møre og får farve.

Estragondressing
Rør ingredienserne til estragondressingen sammen og smag den til med salt og peber.

Hakkebøf
Form kødet til 4 bøffer og krydr dem med salt og peber. Grill bøfferne på en grill eller en meget varm grillpande i 3-4 minutter på hver side, til kødet er gennemstegt.

Servér hakkebøffer med grillet middelhavsgrønt, estragondressing og kogte kartofler.

Frugt og grønt*

Ca. 250 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2229 KJ
(531 kcal)

Kulhydrat

62 g

Fedt

17 g

Heraf mættet fedt

4 g

* pr. person, medmindre andet er angivet