Forside > Sundhed > Opskrifter > Græsk kylling i fad med tzatziki
Aftensmad

Græsk kylling i fad med tzatziki

Ingredienser

4 Personer

Græsk kylling i fad

  • 800 g kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 1 squash
  • 1 peberfrugt
  • 300 g tomater
  • 2 rødløg
  • 3 kviste rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 4 kyllingebrystfileter
  • 50 g fetaost
  • 100 g soltørrede tomater
  • 25 g pinjekerner
  • eventuelt 1 kvist rosmarin til pynt

Tzatziki

  • 1 agurk
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl yoghurt naturel 1,5 %
  • 2 fed hvidløg
  • peber

Del og print opskriften

Tilberedning

Græsk kylling i fad
Tænd ovnen på 225 grader. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Vend kartoflerne med olien og fordel kartoflerne i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne i ovnen i ca. 20 minutter.

Skær squash og peberfrugt i små tern. Skær tomater og løg i både. Hak rosmarinen fint. Vend grøntsagerne sammen med presset hvidløg.

Grill kyllingebrystfileterne på en varm grillpande på begge sider.

Fordel grøntsager og kyllingebrystfileter over kartoflerne. Bag i ovnen i ca. 15 minutter. Fordel fetaost, udblødte soltørrede tomater i strimler og pinjekerner over retten og bag den i yderligere 5 minutter.

Tzatziki
Riv agurken groft. Drys agurkestrimlerne med salt og lad dem trække ca. 15 minutter. Knug agurkerne fri for væde. Rør yoghurten med presset hvidløg og vend agurkerne i. Krydr tzatzikien med peber.

Pynt eventuelt retten med frisk rosmarin og servér den med tzatziki.

Tænd ovnen på 225 grader. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Vend kartoflerne med olien og fordel kartoflerne i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne i ovnen i ca. 20 minutter.

Skær squash og peberfrugt i små tern. Skær tomater og løg i både. Hak rosmarinen fint. Vend grøntsagerne sammen med presset hvidløg.

Grill kyllingebrystfileterne på en varm grillpande på begge sider.

Fordel grøntsager og kyllingebrystfileter over kartoflerne. Bag i ovnen i ca. 15 minutter. Fordel fetaost, udblødte soltørrede tomater i strimler og pinjekerner over retten og bag den i yderligere 5 minutter.

Tip! Brug olivenolie i stedet for solsikkeolie

Frugt og grønt*

Ca. 300 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2200 KJ
(550 kcal)

Kulhydrat

53 g

Fedt

14 g

Heraf mættet fedt

4 g

* pr. person, medmindre andet er angivet