Ingredienser
4 Personer
Fuldkornsrissalat
- 2 dl fuldkornsris
- 250 g grønne bønner
- 500 g broccoli
- 1 avocado
- saft af ½ citron
- 100 g spæde salater
- 1 bundt forårsløg
- 1 lille bundt bredbladet persille
- 1 rød chili
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. rød- eller hvidvinseddike
- salt og peber
- 300 g varmrøget laks
Korianderdressing
- 2 dl yoghurt naturel, 1,5 %
- 1 spsk. mayonnaise
- salt og peber
- 1 bundt koriander
Tilbehør
- 4 skiver groft hvedebrød, 200 g
Del og print opskriften
Tilberedning
Fuldkornsrissalat
Skyl risene, og kog dem efter anvisning på pakken. Kom dem i en sigte, og lad dem afdryppe.
Nip bønnerne. Del broccolien i små buketter. Kog bønner og broccoli i letsaltet vand i ca. 3 minutter, til de er møre med lidt bid i. Lad grønsagerne afkøle. Halvér eventuelt bønnerne.
Skær avokadoen i tynde både, og dryp citronsaft over. Skyl salaten, og slyng den tør. Snit forårsløgene, og gem dem til senere. Skyl persillen, og hak den. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Hak hvidløget fint.
Vend ris med bønner, broccoli, avokado, salat, persille, chili, hvidløg og olivenolie. Smag salaten til med vineddike, salt og peber. Del laksen i mindre stykker, og fordel den i salaten.
Korianderdressing
Rør yoghurt med mayonnaise, og smag til med salt og peber. Hak korianderen, og vend den i dressingen.
Top rissalaten med forårsløg, dryp korianderdressing over og servér brød til.
Frugt og grønt*
Ca. 302 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2722 KJKulhydrat
82 gFedt
22 gHeraf mættet fedt
4 g* pr. person, medmindre andet er angivet