Ingredienser
4 Personer
Dej
- 2½ dl vand
- 20 g gær
- 1 tsk. salt
- 200 g fuldkornsdurummel
- 150 g italiensk hvedemel (Tipo 00)
Fyld
- 2 bagekartofler a 200 g
- 2 squash
- 1 rødløg
- 100 g ricotta
- 4 kviste frisk rosmarin
- 2 spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
- peber
- 100 g babyspinat
Del og print opskriften
Tilberedning
Dej
Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og ælt først durummel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Fyld
Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Skær squash i skiver. Skær løget i tynde både.
Del dejen i 4 stykker, og rul hvert stykke ud til en rund pizza. Læg hver af dem på et stykke bagepapir. Smør bundene med ricotta. Top efterfølgende med kartofler, squash, løg og hakket rosmarin. Dryp olivenolie over pizzaerne, og krydr med salt og peber.
Bag pizzaerne en ad gangen – gerne på en bagesten – i ovnen ved 250 grader varmluft i ca. 8 minutter, til de er sprøde.
Skyl spinat, og slyng den tør. Top pizzaerne med spinat.
Frugt og grønt*
Ca. 180 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2200 KJKulhydrat
92 gFedt
13 gHeraf mættet fedt
4 g* pr. person, medmindre andet er angivet