Forside > Sundhed > Opskrifter > Falafler med pita, sprød cremet kål og syltede rødløg
Aftensmad Hjerteliv 2023 1

Falafler med pita, sprød cremet kål og syltede rødløg

Dag 1

Tørrede kikærter skal sættes i blød, dagen før du vil lave falafler. Kom kikærter i en skål, og hæld koldt vand over. Lad dem stå på køkkenbordet i ca. 10 timer. Sætter du flere kikærter i blød, end du skal bruge, kan de koges og fryses til senere brug. Kikærter på dåse er opblødt på forhånd og kan
derfor bruges direkte i madlavningen.

Dag 2

Syltede rødløg

Kom eddike og sukker i en gryde og kog op, til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen. Pil løgene, og skær dem i helt tynde skiver – fx på et mandolinjern. Kom løgene i et glas sammen med laurbærblade og peberkorn, og hæld lagen over. Luk låget til, og lad løgene trække, indtil det øvrige er tilberedt.
De syltede rødløg kan med fordel gemmes bl.a. til frokost en anden dag. De holder sig fint i lang tid, hvis de opbevares på køl.

Falafler

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pil og hak løget. Pres hvidløgene. Afdryp kikærterne, og kom dem i en blender sammen med løg, hvidløg og krydderier. Blend til en fars. Tilsæt æg, og blend igen. Tilsæt citronsaft og kikærtemel, og stil farsen på køl ca. 30 min. Form farsen til 16 runde falafler, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem lidt flade. Dup/pensl med olie, og steg dem sprøde i ovnen i ca. 20 min. Vend dem gerne undervejs, så de bliver sprøde på begge sider.

Sprød cremet kål

Snit kålen. Skær æblet i kvarte, fjern kernehus, og skær æblet i tynde både. Rør yoghurt med sød sennep og hakket mynte, og vend dernæst med kål og æbler. Drys med klippet purløg. Tag halvdelen af falaflerne fra, og gem dem til frokost en anden dag. Lun pitabrødene og servér til falaflerne med sprød cremet kål og syltede rødløg.

 

Ingredienser

2 Personer

Syltede rødløg

  • 2 dl eddike
  • 150 g sukker
  • 2 rødløg
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk. peberkorn

Falafler

  • 100 g tørrede kikærter
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor håndfuld persille
  • 4 tsk. stødt koriander
  • 4 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. flagesalt
  • 2 æg
  • 40 g kikærtemel
  • Saft af ½ citron
  • 2 spsk. olie til pensling

Sprød cremet kål

  • 300 g spidskål, uden stok
  • 1 æble
  • 1 dl yoghurt naturel 1,5 %
  • 1 spsk. sød sennep
  • 2 kviste frisk mynte
  • Lidt purløg eller dild

Tilbehør

  • 2 fuldkornspitabrød à 80 g

Del og print opskriften

Frugt og grønt*

Ca. 250 g

* pr. person, medmindre andet er angivet

Energifordeling*

2700 KJ
(650 kcal)

Kulhydrat

100 g

Protein

24 g

Fedt

15 g

Heraf mættet fedt

3 g

* pr. person, medmindre andet er angivet