Ingredienser
4 Personer
Efterårsgryde
- 2 løg
- 4 gulerødder
- ½ knoldselleri
- 300 g svampe fx østershatte, shiitake og markchampignon
- Ca. 600 g afpudset oksetykkam
- 2 spsk. hvedemel
- 2 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 øl 33 cl, fx Brown Ale eller anden mørk øl
- 2 dl bouillon
- 3 kviste timian
- 2 laurbærblade
- ½ tsk. flage salt
- peber
- 1 spsk. balsamicoeddike
Kartoffelmos
- 1 kg kartofler til mos
- 1 dl letmælk
- 1 tsk. salt
- peber
- lidt frisk timian
Del og print opskriften
Tilberedning
Efterårsgryde
Hak løgene. Skræl gulerødderne og knoldselleri og skær i små tern. Rens svampene.
Skær kødet i tern, og vend det i mel.
Varm halvdelen af olien i gryden, og svits løg, presset hvidløg, gulerødder, selleri og svampe. Tag grøntsagerne op.
Hæld resten af olien i gryden, og brun kødet. Kom grøntsager tilbage i gryden, og hæld øl og bouillon ved. Tilsæt timiankviste og laurbærblade, og lad kødet simre ved svag varme under låg i ca. 1½ time. Smag retten til med salt, peber og balsamicoeddike.
Kartoffelmos
Skræl kartoflerne og skær i tern. Kog kartoflerne i en gryde med vand, til de er godt møre. Hæld kogevandet fra. Gem lidt. Mos kartofler med lun mælk og spæd eventuelt til med lidt af kogevandet. Smag mosen til med salt og peber.
Servér kartoffelmos med efterårsgryde. Pynt med frisk timian.
Frugt og grønt*
Ca. 300 g* pr. person, medmindre andet er angivet
Energifordeling*
2800 KJKulhydrat
71 gFedt
18 gHeraf mættet fedt
8.5 g* pr. person, medmindre andet er angivet